A baba az egyik legfontosabb játéka a gyermeknek. A Waldorf elmélet szerint a babában a gyermek önmagát látja, saját érzelmeit vetíti ki rá. Éppen ezért a waldorf babának az arca nincs részletesen kidolgozva, szemei és szája csupán jelzés értékű. A gyermek hangulata, fantáziája határozza meg, hogy babájának éppen milyen kedve van, boldog vagy szomorú, nevet vagy sír, vagy éppen kire hasonlít. Ezáltal nem korlátozza képzelő erejét. Ezek a babák természetes anyagokból készülnek, pamut és gyapjú felhasználásával, gondos kézi munkával. Ezért nincs két egyforma baba, mindegyikük egyedi és megismételhetetlen, éppen úgy mint gyermekeink.

Babáim készítése során természetes anyagokat használok föl, testük pamut anyagból van, gyapjúval vannak tömve, hajuk gyapjú vagy pamut fonalból készül. Ruháik is természetes alapanyagokból készülnek. A babákban kb. 1 %-nyi, ami nem természetes eredetű, ilyen a gomb, patent, gumi, stb.

 A babák testének készítése során mindenhol duplán varrom végig, hogy tartósabb legyen. Ennek ellenére természetesen előfordulhatnak balesetek játék közben. A textilbabák nagy előnye műanyag társaikkal szemben az is, hogy kisebb bajok könnyen orvosolhatóak, ügyes anyukák pár öltéssel gyógyíthatják az esetleges sérüléseket, szakadásokat.  

Babáimat az Iparművészeti Lektorátus szakértő zsűrije zsűriszámmal látta el, ezáltal egyedi iparmivűszeti terméknek minősülnek. 

Ha valamelyik babát szeretnéd megvenni, kérlek, írj az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre.